Feb 18 2009

Kone on poissa

17022009187

Eilen nostin koneen sitloodasta sivulle ja alas samojen plokien avulla joilla nostin sen sisältä ulos. Hiki nousi pintaan vaikka lämpötila oli -8C. Sidoin plokit hallin katon palkkiin joka ei ollut oikealla kohdalla joten nosto tuli hiukan vinoon ja lasku samaten. Vielä kun barduunojen köysi oli perin p..kaa eli ei tahtonut juosta niin kuin pitäisi oli voimaa käytettävä enemmän joten vilu ei tullut. Matkaa kannelta maahan  oli n. 3 metriä ja sujui ilman vaurioita veneen kylkeen kun laitoin kakkos-nelosen väliin.

Nyt on selvitettävä mitä muutoksia konepetiin on tehtävä jotta Yanmar siihen istuu. Lisäksi painelaakerin paikka pitää haarukoida. Ensin on kuitenkin siivottava konetila ylimääräisistä letkuista ja kaapeleista.


Feb 16 2009

Kone lähes ulkona

16022009178

Tänään kone nousi veneessä sisällä sen vaaditun metrin ylöspäin ja samantien pari metriä taaksepäin. Kone on tällä hetkellä sitloodassa ja ainakin tällä hetkellä tuntuu että suurin vääntö on ohi.

Ison puomi toimi pitkittäisenä palkkina johon sidoin barduunojen plokit joilla kone nousi vähän vaikeasti mutta kuitenkin. Seuraavaksi pitää nostaa sitä hiukan ja siirtää sivuttain kaksi metriä ja kolme alas. Huomenna pitää putsata pilssiä edesmenneen koneen alta pienestä määrästä öljyä joka pääsi tippumaan sinne noston aikana. Samalla voi suunnitella poiston viimeistä vaihetta eli koneen siirtoa maan tasalle.


Feb 11 2009

Kone liikkuu

Koneesta on purettu kaikki “helposti” irtoava eli sylinterit, vauhtipyörä, laturi, startti, lämmönvaihdin ja merkikytkin. Paino keveni arvioni mukaan n. 120 kiloon eli on jo helpommin liikuteltavissa. Kone on jo siirtynyt metrin eteenpäin ja seuraavaksi suunta olisi ylöspäin ja sitten taaksepäin.

Potkuriakseli menee tietysti uusiksi, ja sitä varten olisi hyvä käydä venemessuilla.


Website Security Test