May 26 2009

Pakko rukata vesillelaskupäivää

Nyt alko vissiin tää sleebailu, kun jouduin rukkaamaan vesillelaskupäivää.

Syynä on ainakin osittain kolme tai neljä kölilautaa tai niiden osaa jotka menivät vaihtoon sekä kaksi paria uusia kaaria. Kaaret on jo kiinni, samoin styyrpuurin puoleiset laudat. Konsultoinnin jälkeen jätin selvät raot lautojen väliin. Toivottavasti turpoavat kiinni, kuten kommentit kertoivat. Paapuurin puolella on yksi pätkä työn alla, toinen ehdokas on sen verran hyvännäköinen alustavien tutkimusten perusteella, että saatan laittaa vaan dutchmanin eli paikan siihen. Se selviää jo lähestyvänä viikonloppuna.

Masto on vaihtanut paikkaa kylmään halliin jossa sen voi hioa ilman pölyongelmia. Josko jo ensi viikolla?

Uusi potkurinakseli, vannasputki, perälaakeri ja talipoksi odottavat asennusta. Se on vuorossa kunhan saa pohjan umpeen.

Moottori menee paikoilleen vasta sen jälkeen kun alus todistettavasti kelluu omin avuin.


May 9 2009

Reikä pohjassa

Kaksi vanhaa kaariparia sai luvan siirtyä pois veneestä, toinen oli teräskaari- ja toinen tammikaaripari. Teräskaaripari oli ruostunut melko täydellisesti vannasputken pikiboksin yläreunan kohdalta. Syy lienee se että vannasputki oli kiinni näissä kaarissa joten korroosiota oli riittämiin. Tammikaaripari oli puolestaan lahonnut alaosistaan , ilmeisesti pääsivät kastumaan vannasputken läpi tihkuavasta vedestä ja pysyivätkin märkinä sillä päät olivat pikiboksissa.

Yksi kaaripari on valmis ja sovitettu, toinen tullee valmiiksi parin päivän sisällä. Niiden jälkeen pitää pilssi kyllästää, ettei pääse kuivumaan liiaksi. Yksi tai kaksi laudanpäätä menee myös vaihtoon, ensimmäinen on jo poissa niin kuin kuva kertoo:

02052009252

Moottoripukin palat alkavat olla sopivia, työstäminen on jonnin verran aikaa vievää, kun rälläkkää en viitsi veneessä huudattaa palovaaran vuoksi. Painelaakerin tukilevyn paikka on valittu ja sitä varten ensimmäiset pulttien reiät porattu kaariin. Lisää kuvia tulossa, varmaankin maanantaina.


Website Security Test