Jul 20 2009

Masto paikoillaan

Masto nousi sunnuntaina paikoilleen. Mastojalan ruuvasin paikoilleen kanteen viime torstaina. Ruuvit olivat 10mm x 100mm pronssiruuveja joten eiköhän mastojalka pysy paikoillaan:

16072009306

Maston alla on poikittainen teräsvahvisteinen tammipalkki joka on 37cm leveä ja n. 20cm paksu.

Maston nosto sujui perin mallikkaasti ilman ongelmia. Windexin ja tuulimittarin anturin asensin toppiin noston jälkeen. Viidentoista metrin korkeuteen pääsin nosturin puomiin kiinnitetyllä Ballerinan puosuntuolilla. Olisi pitänyt olla kamera mukana, ensimmäisen kerran näin kannen kokonaisena riittävän kaukaa ja hyvältähän tuo näytti.

Kotimatkan estää vielä kaasukahvan puuttuminen mutta eiköhän se parin päivän sisällä löydä paikkansa sitloodassa – katsastus on nimittäin tilattu torstaille…

19072009307

Tuo mersuko? Ei ole meikäläisen.


Jul 16 2009

Johdot vedetty mastoon

Toissapäivänä vedin kaikki maston kaapelit paikoilleen. Toppiin asti tulee kaapelit VHF:n antennia, tuulimittaria, ankkurivaloa ja windex-valoa varten. Homma aiheutti aluksi pientä päänvaivaa sillä VHF-antennin ja tuulimttarin kaapelit eivät suostuneet tulemaan läpi. Syyksi selvisi ylimmän mastohelan täkkipultti joka meni maston keskireiän läpi. Eilen masto sai kuudennen lakkakerroksen ja perjantaina tai lauantaina pitäisi maston olla oikealla paikallaan.


Jul 11 2009

Suomen kesä – vähäluminen mutta kylmä

08072009302

Tuulee ja sataa, sataa ja tuulee, tuulee ja sataa … voisi kelit asettua kuivan puolelle että saisi kansihommat loppuun. Doghouse ja sitlooda kaipaisivat paria lakkakerrosta mutta vesisateessa sitä ei viitsi tehdä.

Uusi pakoputki toimii ihan niin kuin pitää, vesilukkoonkaan ei paljoa vettä jäänyt parinkymmenen minuutin käynnin jälkeen. Koneasennuksesta puuttuu vielä kaasu/vaihdekahvan asennus ja polttoainetankki.

Masto nousee kannelle perjantaina tai lauantaina. Sen jälkeen voisi vihdoin ottaa suunnan kohti kotisatamaa.


Jul 3 2009

Moottori siellä missä sen pitäisikin olla – paikoillaan

03072009299

Moottori meni paikoilleen tänään. Homma sujui huomattavasti helpommin kun apuna oli kolme miestä, traktori jossa nostopuomi ja vinssi. Kumityynyjen pulttien reiät olivat hyvin paikoillaan, samaten mitta painelaakeriin on se mitä sen pitäisikin olla.

Seuraavaksi on vuorossa pakoputken asennus, koska vanha metallinen pakoputki jossa oli asbestieriste sai lähteä. Vetuksen vesilukon, lappoventtiilin ja pakokaasuletkun saan haettua maanantaina joten Pulkkista lainatakseni – “homma etenee”.

Vuoto on – edelleen optimistisesti ajateltuna – asettunut hieman, joten senkin suhteen suunta on oikea…..

Masto odottaa viidettä lakkakerrosta kunhan saan mastoliikin kiskon paikoilleen. Loput kerrokset lakkaan kisko alaspäin jolloin pintaan ei pitäisi jälkiä jäädä. Masto pystyyn viikolla ja suunta sitten kohti Inkoota?


Website Security Test