Apr 25 2010

Nyt se läks

Doghousen kauan meikäläistä vaivannut katto poistui paikalta. Kauhean ulkonön lisäksi katto vuosi etureunastaan, sillä alkuperäisestä paksuudesta on kadonnut lähes puolet eikä se siksi pysynyt paikoillaan ilman elämistä. Kuvassa vielä tuo aika hanurista viritys eli öljytty kovalevy jota n. 50-luvulla ja aina 60-luvulle saakka käytettiin kannen rimoituksen alla. Ja tottakai sitä on pitänyt laittaa myös doghousen rimoituksen alle. Nyt rimoitus on irti, kunhan nuo kovalevyt saa pois, voi alkaa sovitella 40 mm ponttirimaa paikoilleen jonka päälle tulee matto epoksilla kiinni ja sen päälle tiikkirimoitus.

Rimat on tarkoitus hakea tulevalla viikolla puukaupasta joten ainakin niiden maalaus – jonka teen ennen asennusta – alkaa jo Wappuviikonloppuna.

Täältä tähän.


Apr 23 2010

Doghousen katto remonttiin?

Tuli käytyä Johannalla ja vilkaistua doghousen katon rakennetta. Nyt mielessä pyörii josko sen remontoisi? Vanhasta katosta on kadonnut puolet paksuudesta ja siten varsinkin katon etureuna on aika huonolla hapella. Sisäpintana oleva maalattu ja öljytty kovalevy ei sekään ole priimaa vaikka ei ole ollut paikoillaan kuin vaatimattomat 60 vuotta. Uuteen tulisi valkoinen mäntyrimapanelointi alle ja päälle 28mm leveää tiikkirimaa kuten alkuperäisessä ja väliin epoksia ja yksi kerros mattoa, myös kokonaispaksuus säilyisi samana kuin alkuperäisessä. Hmm….. Harkinnassa ja perin vakavassa sellaisessa tällä hetkellä.

Saas nähdä koska sitä viisastuu…


Apr 21 2010

OpenCPN juttu lisätty

Lisäsin Johannan alle sivun OpenCPN plotteriohjelmasta tänne. Siitä saanee jonkinasteisen kuvan miltä tuo 1.3.6 versio näyttää vektorikarttoja käytettäessä ja mitä käyttöliittymä pitää sisällään.


Website Security Test