Jun 27 2010

Katto lakkaa vailla

Katossa on jo yksi kerros lakkaa. Sitä tullee vielä muutama ennen vesillelaskua joka tapahtuu tulevalla viikolla. Ennen tuota ensimmäistä lakkakerrosta oli ohjelmassa tietty aika paljon tekemistä. Saumauksen tein 290DC:llä primeroinnin jälkeen ja sen jälkeen hioin katon Rotexilla, joka on edelleen paras hiomakone mitä olen käyttänyt – ja onhan niitä tullut veivattua. Tässä saumausta, kuva hiukan himmeä koska kello oli jo yli 11 illalla:

Ja sama katto hionnan jälkeen ennen lakkausta:


Jun 13 2010

Katon teko edistyy

Katto sai yhden kuitumatto&epoksikerroksen tänään. Epoksina oli vanha tuttu SP106 ja levittäminen sujui aika vaivattomasti telalla. Tosin maton levittäminen oli hiukka työlästä kun käsiä ei ollut kuin kaksi, mutta loppujen lopuksi se oikeni ihan mallikkaasti. Tuon päälle tulee vielä pintakerrokseksi 15mm irokoa, joka pitäisi saada kiinni alkavalla viikolla. Laudat laitan kiinni epoksilla ja ruuveilla, rimat pelkällä Sikalla.


Jun 9 2010

OpenCPN ja GRIB

Tuli haettua GRIB-tietoja netistä OpenCPN:ään. Ainakin www.grib.us sivuilta saa haettua halutun alueen tiedot ja ne saa näkyviin varsin simppelisti. Täytyypä kokeilla kuinka hyvin pitävät paikkansa.


Jun 7 2010

Kattoa kasaan

Tältä näytti sisäpuolelta kuvattuna doghousen katto alkukeväästä. Tuossa alla vanha katto on purettu, ja uusi laitettu paikoilleen. Kovalevyn tilalle tuli pontattu mäntyrima valkoiseksi maalattuna.

Katosta on vajaa puolet valmiina, sillä ulkopinta puuttuu. Väliin tulee ennen pintaa yksi kerros kuitukangasta epoksilla kiinni. Tiedä vaikka alkaisi pitää vettä, kun rakenne muuttuu tukevammaksi, vaikka paksuus ei muutu miksikään.

Rungon kyljet on paikkamaalattu pariin kertaan ja kertaalleen pakkeloitu. Päälle tulee vielä pari kerrosta pohjamaalia, ja mahdollisesti Sikkensiä pinnaksi. Ja Juhannukseksi veteen?


Website Security Test